Börja spara

SPARA

BÖRJA SPARA JÄMSTÄLLT

 

Alla kan vara med och påverka genom att spara jämställt. Nedan berättar vi vad du behöver tänka på innan du köper första aktien.

 

Jämställda bolag tar bättre beslut, är mer innovativa och mer lönsamma. Detta beror på mixen av olika bakgrunder, värderingar och infallsvinklar. Det är mixen vi vill åt: med både kvinnor och män! Att spara jämställt är enligt vår definition att bolaget ska ha minst 40/60-fördelning i högsta ledningen. Ett bolag med 61 procent kvinnor eller mer kvalar således inte heller in som jämställt.

Att investera i aktier är förknippat med risk att du inte får tillbaka ditt investerade kapital. Vi tror inte på att man kan tajma sina köp utan att det bästa sparandet är det som blir av.

Börsen svängar upp och ner varför vi förespråkar att spara i aktier varje månad. På så sätt köper du aktier både när börsen är högt värderad och lågt värderad.

SPARA LÅNGSIKTIGT

 

Om du letar efter snabba aktieklipp får du leta vidare. Alla kan bli miljonärer tack vare den så kallade ränta-på-ränta-effekten men det tar tid.

 

Pengar betyder olika för olika människor. För oss betyder pengar frihet. Frihet att kunna ta de besluten som är rätt för dig. Frihet att kunna ta det jobbet du vill ha. Frihet att välja att lämna ett äktenskap om det inte känns rätt. För att bli fri behöver dina pengar börja jobba för dig. Det bästa sättet historiskt har varit att placera pengarna i aktier på börsen.

Ju längre tid du sparar desto mer jobbar dina pengar för dig. Det kan liknas vid en snöboll som rullar fortare och fortare, ju större den blir. Kom igång redan idag!

Det bästa sparandet är det som blir av. Månadsspara direkt när lönen kommer in så kommer du knappt märka av det. Lär dig leva på 90 procent av din lön och spara 10 procent. På så sätt kan alla bli miljonärer!

VÄLJ LÅGA KOSTNADER

 

Dina pengars fiende är höga avgifter och hög skatt. Genom att göra aktiva val kan du undvika att pengarna hamnar hos andra.

 

Vi tycker att de pengarna som du så hårt arbetar ihop ska tillfalla dig i så stor utsträckning som möjligt. För att så ska bli fallet behöver du göra två saker. Den första är att välja en bank med låga avgifter. Den andra är att öppna ett konto för dina aktier med så låg skatt som möjligt.

Din personliga bankperson är en säljare. Någon ska betala dennes lön. Var därför noga med att banken du väljer har låga köp- och säljavgifter, så kallat courtage, vid aktiehandel. Vi rekommenderar Nordnet, Avanza och Aktieinvest.

Genom att välja att ha dina aktier i antingen ett investeringssparkonto (ISK) eller kapitalförsäkring får du låg skatt. Det blir också lätt att deklarera då det sköts automatiskt.

HUR SPARA JÄMSTÄLLT

 

Vi är helt transparenta med vilka bolag som ingår i Framtidsfeministens jämställda aktieportfölj. Vi tror att ju fler vi är som investerar jämställt desto bättre.

 

Det finns två sätt att investera som Framtidsfeminsten beroende på om du vill vara aktiv eller passiv. Vill du ha ett automatiskt månadssparande via autogiro passar Framtidsfeministens Sparbox bra. Om du istället vill vara mer aktiv väljer du istället att köpa aktierna själv. Klicka på ikonerna nedan för att komma vidare till respektive sida.

KONTAKTA OSS

Stockholm, Sweden

Tel: 070-450 19 00

FOLLOW US

framtidsfeministen

Framtidsfeministen Sverige AB

559100-9740, Stockholm

© Copyright 2018. All Rights Reserved.